Как се прави диамантен гоблен

Как се прави диамантен гоблен

Как се прави Диамантен Гоблен


Диамантените гоблени са новият прочит на старите ни познайници – класическите гоблени. Те са красиви, изработват се по-бързо и имат специфичен блясък по цялата повърхност на канавата( основата)

Ако все още не сте наясно какво представляват, препоръчваме ви да прочетете нашата статия - Какво е Диамантен Гоблен ?

Ето и как се изработва диамантения гоблен :

1. Отворете пакета на диамантения гоблен. Всеки комплект съдържа всичко необходимо за изработката на съответният модел диамантен гоблен – канава с принтирана схема на модела, цветни диамантени мъниста с отбелязани кодове на пакетчетата и инструменти за поставяне на мънистата върху канавата – химикал за диаманти, пинсета, легенче за мънистата и лепило.
Цветните диаманти изглеждат като пикселите на компютъра, но когато са налепени заедно блестят като диаманти и образуват красиви, ръчно изработени картини.


2. Внимателно огледайте канавата. Отстрана на канавата има таблица с номерата на мънистата, които съответстват на номерата на мънистата на листа А4 от комплекта.

instrukcii 1


3. Канавата е покрита със залепващ слой и отгорему е сложено предпазно фолио.
Не махайте изцяло предпазното фолио изцяло, а отлепвайте по малко, колкото да можете да работите в момента.
Ако спрете да работите покрийте отново канавата с предпазното фолио. Това няма да позволи напрашаване или изсъхване на лепливата работна част на диамантения гоблен.

4. Отворете предпазния слой на лепилото ( изглежда като гумичка за триене). Добавете малко лепило на върха на спциалния химикал за диамантени гоблени.


5. Сложете диаманти / мъниста в пластмасовото легенче. Подредете мънистата така, че равната им част да е от долната страна ( това е нужно за да можете да използвате химикала за диаманти). Натиснете с върха на химикала заоблената част на мънистото за да го „ хванете“.

6. „ Отворете“ малко от предпазното фолио на гоблена за да се открие мястото, на което ще работите. С помощта на химикала за диаманти и съответно схемата поставяйте мънистата на канавата. По-лесно е да започнете от горната страна, въпреки че това в крайна сметка е въпрос на лично предпочитание.

instrukcii 4


7. След като сте готови изцяло с гоблена поставете предпазното фолио отгорему. Поставете нещо тежко върху диамантения гоблен и оставете да се пресова поне 1 нощ.

8. Най-хубавото нещо на диамантените гоблени е че с малко инструкции се получава страхотно изкуство! Изложете произведението си пред близки и приятели! Ще се радваме и да ни изпратите снимки или видео на готовите вече гоблени, които да публикуваме във начата фейсбук страница. 

Не се колебайте   - изберете си уникално красив модел от нашия каталог избрани диамантени гоблени за познавачи на уникални цени

Полезни публикации